Nila i Nässjö AB

 

Nila startades 1987 av paret Ninette och Lars-Gunnar Johansson.
Företaget är än idag familjeägt med 8 anställda som tillverkar produkterna från grunden.
Våra områden är tryck, laminering och stoppmaterial; lösfyllt och formgjutet samt sömnad.

Vi på Nila är stolta över vårt arbete och våra produkter. Vårt fokus ligger på hållbara produkter, med hög kvalité, som levereras i tid och har en snygg genomtänkt design.

För att kunna erbjuda våra kunder bra produkter har vi:
A-klassade ljudabsorbenter, brandtestade motivtryck samt miljövänliga stoppningar. Materialet vi använder oss av är ca 80% återvunnet material och produkterna  i sin tur kan återvinnas igen.

Vi på Nila tänker på miljön och för oss är hållbarhet och utveckling viktig.
År 2002 vann vi svenska miljöpriset, då vi förbättrade arbetsmiljön för möbel och bilindustrin genom att ersätta polyuretan med polyester. Detta medförde även låga energi- och materialkostnader vid tillverkning. En annan fördel med  polyestern är att den kan återvinnas.

Tack vare den nya formgjutna polyesterfibern har vi erhållit, några av de största möbeltillverkarna i Sverige som kunder. Vi har även varit med och tillverkat till Volvos koncept bil YCC, då vi stod för de lösa dynorna (paddsen).

2019 installerade vi solceller på taket vilket gör att vi till stor del kan försörja oss med egen el.

Vi har många nya idéer och designförslag på gång som vi ser fram emot att får dela med oss av och visa dig så håll utkik på vår sida eller följ oss på sociala medier.

All Personal på Nila ♥